logo

Antwerpseweg 197
2340 Vlimmeren

info@ctw-Balans.be

Dr. Dorien Jansen

  • doctor in de pedagogische wetenschappen
  • master in de pedagogische wetenschappen
  • opleiding ICF

Doelgroep : 

  • secundair en hoger onderwijs
  • leerlingen met leer- of ontwikkelingsstoornissen (ADHD, autismespectrumstoornis)
  • auticoaching van studenten (studiekeuze, op kot gaan, hoe pak ik mijn studie aan, ...)

Specialisatie :

Leren leren/leren studeren:

Je hebt geen idee hoe je aan je leerstof moet beginnen? Het lukt je niet om je leerstof vanbuiten te leren en toetsen of examens grondig voor te bereiden? Je bent op zoek naar hoe je papers moet schrijven of hoe je nu best aan die presentatie begint? Afhankelijk van jouw noden worden tijdens de individuele sessies één of meerdere van volgende thema’s behandeld:
    - Structuren van je leerstof
    - Memoriseren en controleren
    - Examens en toetsen voorbereiden
    - Eerste hulp bij het schrijven van papers
    - Eerste hulp bij het geven van presentaties
    - …

Studiekeuze begeleiding

 


Leren plannen en organiseren:

Plannen en organiseren is een belangrijke vaardigheid wanneer we praten over ons schoolleven en ons dagelijks leven. Maar niet bij iedereen verloopt dit even vlot. Je kan je laten ondersteunen om in een aantal sessies te leren hoe je effectief kan plannen en organiseren.


Auticoach en ADHD-coach met focus op onderwijs
    - Studiekeuze maken
    - Eerste hulp bij op kot gaan
    - Sociaal functioneren op school
    - Leren leren/leren studeren
    - Leren plannen
    - …

Contact : dorien.jansen@ctw-balans.be                    0472/43 47 27

Wie ben ik ?

In 2011 studeerde ik af als Master in de Pedagogische Wetenschappen, optie orthopedagogiek. Onmiddellijk daarna ben ik aan de slag gegaan in het onderwijskundig onderzoek. Allereerst werkte ik een onderzoek af rond GON en ION in Vlaanderen. Daarna startte ik met mijn onderzoek naar de moeilijkheden van studenten met ADHD en een autismespectrumstoornis in het hoger onderwijs en de effectiviteit van redelijke aanpassingen (zoals langere examentijd). Dit werd ook het onderwerp van mijn doctoraatsstudie dat ik met succes verdedigde in september 2017. 
Ik werk zelf sinds 2015 in het onderwijs. Ik startte als beleidsmedewerker op CVO Horito en ben nu aan de slag als stafmedewerker onderwijs en studentenzaken bij Karel de Grote hogeschool. 
Vanaf oktober 2016 ben ik aan de slag bij CTW Balans als studiecoach. Ik hou ervan om leerlingen en studenten te versterken in hun vaardigheden zodat ze hun schoolloopbaan zelf tot een goed einde kunnen brengen. Ik ga graag samen met hen op pad om hun schooltijd tot een succes te maken.