logo

Antwerpseweg 197
2340 Vlimmeren

info@ctw-Balans.be


klinische psychologie / psychotherapie

Psychotherapie is een manier om emotionele en psychische moeilijkheden aan te pakken. De basis is het gesprek : er wordt gesproken, geluisterd, gelachen,  geweend of woede geuit. Maar psychotherapie is meer dan zomaar een goede babbel. Het bijzondere van een psychotherapeutisch gesprek neemt plaats onder de oppervlakte : binnen de therapeutische relatie wordt een ruimte gecreëerd waarin je je vrij kan bewegen, je veilig kan voelen en onvoorwaardelijke aandacht en aanvaarding krijgt. Tijdens de therapie sta je stil bij jezelf, het is leren kijken naar de betekenis die je geeft aan de gebeurtenissen in je leven en hoe deze betekenis bijdraagt tot welzijn en balans of deze juist in de weg staat.

Bij koppeltherapie helpen we koppels die vastgelopen zijn terug verbinding te maken met mekaar, waarbij samen leren spreken en onderhandelen centraal staan. Het is niet in de eerste plaats de bedoeling het verleden te gaan exploreren, we werken met actuele voorbeelden en situaties en richten ons op thema’s die jullie zelf aanbrengen. Door middel van opdrachten en oefeningen leren we op constructieve wijze om te gaan met mekaar.  Hierdoor wordt de ander ook terug anders beleefd!

Ook kinderen kunnen terecht voor therapeutische ondersteuning. Bij hen wordt afhankelijk van hun leeftijd en ontwikkelingsniveau gewerkt met speltherapie en creatieve wervormen. Gedeeltelijke terugbetaling door uw ziekenfonds is mogelijk voor kinderen en jongeren.

ONS TEAM

Dr. Iris Van den Brande

klinisch psychologe en psychotherapeute kinderen en volwassenen