logo

Antwerpseweg 197
2340 Vlimmeren

info@ctw-Balans.be


Liesbeth Hapers

 • bachelor in de toegepaste psychologie
 • banaba in de geestelijke gezondheidszorg
 • master in de psychologie
 • permanente vorming bij Autisme Centraal

Doelgroep : 

 • kinderen, jongeren en jongvolwassenen
 • personen met een diagnose of vermoeden van ASS
 • ondersteuning familieleden van persoon met ASS
 • gezinsbegeleiding bij diagnose van ASS
 • millenials die vastlopen op druk van de maatschappij

AANBOD :     ONLINE SESSIES MOGELIJK

 • ondersteuning ASS : psycho-educatie rond ASS, begeleiding bij leren en studeren, ondersteunen van algemeen dagelijks leven, zelfstandig wonen, opvoedingsondersteuning, huiswerkbegeleiding/studiecoaching. Ik geef praktische tips om je leven weer op de rail te krijgen. Maar vooral ook een luisterend oor en hulp rond de chaos in je hoofd of in het gezin.
 • ondersteuning jongeren : psychologisch consulent / psychologische begeleiding, huiswerkbegeleiding
 • millenials : coach in zoektocht naar 'wie ben ik en wat wil ik'. Sprekend vanuit eigen levenservaringen en gebaseerd op boeken/podcasts van Eva Dealeman. We werken met opdrachten om je eigen leven weer in handen te nemen voor iedereen die het gevoel heeft de weg kwijt te zijn. Het traject van millenials kan volledig online gebeuren. Hier wordt ook een digitaal pakket voor uit gewerkt. Volg de lancering op en krijg nu reeds basistips op het Instagram pagina your_power_life_coaching
 • psychodiagnostische onderzoeken
 • studietraject begeleiding voor jongeren en jongvolwassenen: Loopt je zoon / dochter vast bij het studeren of komt hij / zij maar niet toe aan zijn / haar huiswerk? Dan bekijken we samen naar de mogelijkheden. Dit kan ook van thuis uit of digitaal na de schooluren, ik kom ondersteunen tot het zelfstandig lukt of tot je als ouder je weg hierin hebt gevonden. 

  Volgt je zoon / je dochter / jij hoger onderwijs en weet je niet hoe je die examens moet aanpakken? Loop je vast op tijdsplanning? Dan kan ik jou helpen met een planning maken aangepast op leerstof en jouw aandachtspanne. We bekijken leermethodes, die bij jou passen en zoeken ideale ontspanningsmogelijkheden. Ook voor jongeren die vastlopen in faalangst en juist teveel hooi op hun vork nemen.

  Indien de scholen weer (gedeeltelijk) overstappen op digitale lessen, kan ik ook ondersteunen in hoe deze in een dagschema te gieten.

Indien er een PAB of PVF is aangevraagd of wordt gegeven, kan er via deze weg ook worden gekeken naar mogelijkheden voor therapie of praktijkgerichte hulp.

E-mail : liesbeth.hapers@gmail.com

Meer info : your-power-life.com

Telefoonnummer : 0495/ 46 14 78       

Wie ben ik ?

Afgestudeerd al bacehelor in toegepaste psychologie aan Thomas More Antwerpen (2009), waarna ik eerst 2 jaar schakelprogramma master in de psychologie startte maar niet afmaakte. In 2011-2012 gestart met banaba geestelijke gezondheidszorg, waar ik een eindproject maakte rond zelfmoord.

In 2012-2018 heb ik in het Gielsbos als activiteitenbegeleider gewerkt met personen met een verstandelijke beperking en autisme. Dit boodt me de mogelijkheid een groot aantal bijkomende vormingen rond autisme te volgen. Ook stond ik hier in voor de afname van alle IQ-onderzoeken waardoor mijn kennis in psychodiagnostiek uitbreidde.  Vanaf 2016 werd in het Gielsbos met een mobiel team gestart, waar ik begeleid zelfstandig wonen bij personen met autisme ondersteunde. 

In 2016 startte ik aan Vrije Universiteit Brussel in avondonderwijs om toch mijn master in de psychologie te behalen, waar ik momenteel mijn laatste jaar afrond. Mijn stage deed ik in het revalidatiecentrum Turnhout bij jonge kinderen met autisme of vermoeden van autisme.

In 2018 nam ik de stap naar zelfstandige activiteit waarbinnen ik als persoonlijke assistent van een gezin met 3 kinderen met autisme werk en daarnaast als auticoach bij Psyteam Turnhout aan de slag ging. Sinds 2020 ben ik ook werkzaams als auticoach bij ctw Balans.

Autisme heeft me steeds gefascineerd omwille van de confrontatie met een diagnose in mijn eigen persoonlijke omgeving. Ik heb mij verdiept in hoe mensen met autisme de wereld anders waarnemen en hoe we als omgeving kunnen helpen om het dragelijker te maken. Samen met de persoon met autisme op zoek gaan naar hun talenten en deze gebruiken om hun beperkingen te compenseren is waar voor mij de grootste uitdaging ligt. Ik wil een luisterend oor bieden voor de dagdagelijkse moeilijkheden in het leven met een diagnose en samen dingen uitproberen om het leven draaglijker te maken.